Masterclass: Anja Jager - schilderen met eitempera (vol)

LET OP: Aanmelden voor deze masterclass is niet meer mogelijk. Het maximum aantal reserveringen is inmiddels binnen. Deelnemers kunnen op de dag zelf contant betalen of pinnen (contant heeft de voorkeur).

Zaterdag 20 januari geeft kunstenaar Anja Jager een masterclass eitempera. Eitempera is een eeuwenoude schildertechniek, waarin de kunstenaar zelf verf maakt van pigmentpoeders, een eierdooier en een beetje gekookt water. De verf wordt in transparante lagen over elkaar heen gezet, waardoor een ongekende helderheid in kleur ontstaat. Voordat olieverf werd uitgevonden, werd er veel in tempera gewerkt en ook iconen worden nog altijd in eitempera geschilderd.

Tijdens de twee uur durende masterclass maak je op een klein paneel eerst een onderschildering (in licht en donker), die je daarna uitwerkt in kleur.
 
Zaterdag 20 januari
13.30 - 15.30 uur
Pulchri Studio, taveerne (beneden)
Deelnamekosten: 15 euro (alleen voor leden en een eventuele introducé)
Maximum aantal deelnemers: twaalf
Materialen: paneeltje en verf zijn inbegrepen; mocht u penselen hebben, neemt u die dan vooral mee, Anja zorgt zelf ook voor penselen.

Aanmelden voor de workshop via info@pulchri.nl
 
Zaterdag 20 januari is de op één na laatste dag van Anja's tentoonstelling 'F•cking f•male' met collega Lia Harkes (Klinkenbergzalen), waar verschillende werken in tempera te zien zijn. Verder kunt u haar werk zien in de op 13 januari te openen expositie 'Verhalen van stof', in de Weissenbruchzaal.

Periode: 
zaterdag, 20 januari, 2018 - 13:30