Familie van liefhebbers 1957-2017

[geen kunstenaars gevonden]
25 mrt 2017 t/m 17 apr 2017
  • Hardenbergzaal

Opening zaterdag 25 maart om 17.00 uur

Hardenbergzaal, 25 maart t/m 17 april 2017 (1e paasdag gesloten, 2e paasdag geopend)

1957-2017 Een familie van Liefhebbers

Een oorlogsweduwe vond in 1957 werk in Pulchri Studio.Het was het begin van een zestigjarige verbintenis tussen de familie  en het huis van de kunstenaars van Pulchri. Negenenvijftig jaar later kreeg haar kleinzoon het idee om alle kunst die er in die zes decennia door de familie verzameld was voor drie weken terug te brengen naar de plek waar het allemaal begon. Het verzamelde werk gaat nu terug naar het huis waar de kinderen van de weduwe hun huwelijk vierden, waar haar schoondochter werk vond, een kleindochter stage liep, waar haar kleinkinderen als peuter speelden, dansten tijdens een lustrumfeest of aanschoven bij het kerstdiner.
De expositie beoogt allereerst een ode aan de kunstenaars en hun werk te zijn. Samengebracht door drie generaties bevat de collectie werk uit het Pulchri van vroeger en werk van het Pulchri van nu. Bekende namen, ooit bekende namen, oude en nieuwe namen. Soms is de kunst met zorg gekoesterd, soms zijn sporen van de tijd zichtbaar.
De verhalen van de lino’s, etsen, schilderijen, beelden en foto’s vertellen een verhaal van Pulchri, maar ook een verhaal van de familie.
Een derde verhaal is het verhaal van het kunstminnend lid. De Liefhebber. Die  kijkt, koopt, krijgt, verzorgt, verwaarloost en die soms de kunst verandert. Wat mag de Liefhebber doen met de kunst, en wat niet?
 
Van  25 maart tot en met 17 april is er een expositie voor geïnteresseerden in Pulchri én voor Liefhebbers. U bent van harte uitgenodigd, Herman van der Ven.

De collectie bestaat uit werk van o.a.: Kees Andrea, Gerd Arntz, Riëlle Beekman, Jules Bekker, Willy Belinfante, Josje van den Berg, Jos van den Berg, Hermanus Berserik, Theo Bitter, Piet van Boxel, Peter Blokhuis, Hessel Boer, Annie Borst Pauwels, Loek Bos, Nic Blans, Livinus van de Bundt, Fon Klement, Paul van Eeden, Marijke Gémessy, Jurjen de Haan, Joke (Hartman-) Elias, Wibbo Hartman, Juus Hartman, Jan van Heel, Chiem van Houweninge Sr., Anja Jager, Hens de Jong, Ton Klop, Go de Kroon, Harry van Kruiningen, Frans de Leef, Ronald Lindgreen, Jim Molenwijk, Henk Munnik, Jan Naezer, Theo van der Nahmer, Ton Pape, Joop Polder, Caro Rambonnet, Jos van Riemsdijk, Kees van Roemburg, H. E. Roodenburg, Sierk Schröder, Sees Vlag, Nicolaas Wijnberg, Claudia van Noord, Maarten Vet, Sacha de Leeuw.