Lon Buttstedt en Marianne Aulman 10 jaar Treasurelab

10 mrt 2018 t/m 2 apr 2018
  • Hardenbergzaal
  • Weissenbruchzaal

van 10 maart t/m 2 april in de Weissenbruchzaal 
De tentoonstelling wordt geopend om 16.00 uur

Lon Buttstedt wil haar verwondering over de verscheidenheid aan culturele en natuurlijke artefacten, maar ook wat haar bezig houdt op het gebied van natuur, milieu, het strijdtoneel van de wereld en haar persoonlijke omgeving, overdragen op de beschouwer.

Zij verbindt datgene wat zich in de buitenwereld bevindt met haar innerlijke wereld. Haar ‘spullenarchief’ is hierbij een belangrijk hulpmiddel. Deze voorwerpen en materialen vormen onuitputtelijke bronnen voor nieuwe verhalen, nieuwe beelden en nieuwe (denk) werelden.

De teloorgang van de natuur, het verdwijnen van soorten, de postapocalyps wordt gecombineerd met krachtige, meestal vrouwelijke figuren, lichamen omgeven door groeiende ranken, bladeren en wortels. Geven en nemen, de hoop op een goede afloop, een boodschap met een verpakking die niet afstoot, maar juist (mede door die knipoog) de positieve kanten, de hoop laat zien. Buttstedt wil in haar werken het duistere optillen. 

Ze brengt verschillende werelden, zowel bewust als intuitief, bij elkaar en creëert een nieuwe werkelijkheid, die eerder ervaren dan gezien wordt. Haar nodigt uit tot reflectie en het opdoen van (nieuwe) inzichten.

Van Marianne Aulman zijn verder in deze tentoonstelling o.a. grote kledingstukken van de verschillende verzamelde materialen te zien, waarin de handwerksters van weleer af en toe ook opduiken.
Lon Buttstedt heeft voor haar nieuwste werken in deze tentoonstelling voortgeborduurd op haar beelden en schilderijen. De levensgrote vrouwfiguren, bekleed met zachte materialen, ogen toch sterk en strijdbaar, zoals de vrouwen waar ze op geïnspireerd zijn.

Herinneringen herleven in de objecten.

Pulchri maakt gebruik van de KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds

Pulchri Kunstenaars