TROOSTRIJK : Nanna de Klerk

6 mei 2017 t/m 7 jun 2017
  • Voorhoutgalerie

Opening zaterdag 6 mei om 16.00 uur

Troostrijke kunst

De crisis heeft een grote bres geslagen in de gehele kunsteconomie. Men weet niet meer wat te bedenken om werk onder de aandacht van liefhebbers te brengen. Galeries sluiten hun deuren met de mededeling dat de tijd rijp is om het roer om te gooien, maar welk roer moet er om gegooid en naar welke windrichting moet er gekoerst worden? Juist in de beeldende kunst is er een probleem met dat roer. Het kan het wel omgegooid, maar zoals het zich laat aanzien is er geen windrichting meer die uitgeprobeerd kan worden, omdat we bij de ontmoedigende constatering komen dat "'alles al gedaan is" in de beeldende kunst.

Blijft dus over te werken naar eigen smaak en verbeelding maar dan wel beter dan voorheen. Zo ontstond er een vernieuwend Realisme en een eigenzinnig "kunstenaars-gilde". Het is een wonder om te zien hoeveel schitterende kunst, er gemaakt wordt, met name in de stroming van het Hedendaags Realisme. Dat doet denken aan de voorbije "gouden eeuw". Men zou de 21e eeuw kunnen benoemen als een nieuwe "gouden eeuw". 

Het is dus de hoogste tijd dat de aandacht zich gaat richten op de hedendaagse schilderkunst. Die is het nog niet waard om vervalst te worden, kan vaak tegen zeer schappelijke prijzen gekocht worden en zal als het goede kunst is ook jaar na jaar eeuw na eeuw zijn waarde behouden en zal schoonheid en troost schenken aan de bezitter. Tot genoemd "kunstenaars-gilde" behoort ook beeldend kunstenaar Nanna L.A. de Klerk, die haar werk exposeert, onder de noemer "TROOSTRIJK", in de Voorhout Galerie van Pulchri.

Voorhoutgalerie, 6 mei t/m 7 juni 2017

Pulchri Kunstenaars