Baby Museumtour in Gemeentemuseum

In het buitenland wordt er al jaren flink mee geëxperimenteerd: babytours in de kunstmusea. In de Nederlandse musea is er nog geen educatief aanbod voor kinderen onder de drie jaar oud. Tot nu: op dinsdag 11 juli organiseert ‘Kunstfanaatjes’ de eerste Nederlandse baby-museumtour.

De pilot-rondleiding, ‘Boogie Woogie, Baby!’ vindt plaats in het Gemeentemuseum Den Haag. De activiteit staat helemaal in het teken van Mondriaan: baby’s zijn namelijk dol op het kleurrijke werk van deze abstracte kunstenaar. 

Een kunstmuseum bezoeken met een baby of peuter is voor sommige mensen nog even wennen. In het buitenland zijn al heel wat instellingen die educatieve programma’s aanbieden voor de allerkleinsten en hun ouders. In de Nederlandse kunstmusea is er nog geen aanbod. Volgens Brigitte Timmermans, oprichter van Kunstfanaatjes is het nu tijd om aan de allerkleinsten te denken. Ook baby’s en peuters kunnen van kunst genieten. Het is een volwaardige doelgroep die serieus genomen moet worden.

Kunstfanaatjes heeft een rondleiding ontwikkeld voor baby’s van 4 - 18 maanden oud en hun ouders.. Ouders leren hoe ze samen met hun jonge kinderen naar kunst kunnen kijken. Naast het kijken naar kunst, staat ook de ontmoeting centraal: de interactie tussen ouder en kind, maar ook het ontmoeten van andere ouders. 

De Kunstfanaatjes Baby Tour vindt plaats voor openingstijd van het museum en heeft een heel relaxed karakter - geen zorg dus over slapende kindjes, voedingsmomenten of een poepluier. En er liggen ter plekke draagzakken klaar.

De eerste tour is een pilot, waarna Kunstfanaatjes een landelijk programma gaat ontwikkelen.

Kunstfanaatjes tour: Boogie Woogie, Baby! 
Wanneer: dinsdag 11 juli 9.00 - 10.00 uur
Waar: Gemeentemuseum Den Haag 
Leeftijd: baby’s van 4  - 18 maanden en hun ouders