Francien Krieg - crowdfunding project voor kunstboek

Francien Krieg heeft een crowdfunding project gestart in de hoop een prachtig kunstboek te kunnen uitbrengen, dat 'Precious Bodies' zal gaan heten. Hierin legt zij de schoonheid van de ouderdom vast. Wilt u haar helpen? Meer informatie vindt u hier.

In haar eigen woorden:

"Mijn naam is Francien Krieg en ik ben beeldend kunstenaar. Sinds 20 jaar schilder ik de mens waarvan afgelopen 10 jaar als voornaamste onderwerp: de ouder wordende vrouw. Het schilderen van oudere lijven heeft me zo bevangen en is een onderwerp dat me al 10 jaar fascineert. Ik vind de huid van oudere mensen zo teder en mooi om te schilderen en wil op deze manier een andere schoonheid laten zien dan we meestal zien in de media. Daar overheerst t beeld van de jonge vrouwen en ik wil daarom ook deze grote groep oudere vrouwen een gezicht geven. Met mijn schilderijen wil ik inzoomen op de schoonheid van de veroudering en op deze manier hun verhaal vertellen.

Het is al lange tijd mijn droom om deze serie samen te vatten in een mooi boek zodat ik een breder publiek kan bereiken en raken met mijn werk. In dit boek wil ik grote mooie foto’s van de werken zetten in combinatie met citaten van bijzondere reacties die mensen geplaatst hebben op social media. Dit kunnen positieve of negatieve reacties zijn waaruit blijkt dat het iets losmaakt bij de mensen. Daarnaast een interview met een van mijn modellen en achtergrondverhalen bij sommige werken. Ook inhoudelijke teksten geschreven door kunstkenners en een kunsthistoricus.

Ook wil ik mijn nieuwste serie werken opnemen in een klein deel van t boek welke ik afgelopen jaar ben begonnen. Deze serie heet: Personal DNA en gaat over de familiebanden en liefde binnen een gezin. Het begin van het leven sluit t voor mij als onderwerp prachtig aan bij de vergankelijkheid en betekend letterlijk ook voor mij een nieuwe start binnen mijn vrije werk.

Met de opbrengst van deze campagne wil ik de drukkosten kunnen dekken."