Ingekomen bericht: Kunstenaars gezocht voor liefdadigheidsevenement

Stichting PATCHworkZ organiseert kunstworkshops voor zieke kinderen en kinderen met een ziek familielid. Op 17 juni organiseren zij een groot evenement in het Kyocera Stadion waarbij ze 250 gezinnen een ontspannen middag willen bezorgen, één waarin kunst maken centraal staat. Nu is de stichting op zoek naar kunstenaars die het leuk vinden om die dag voor deze doelgroep een workshop aan te bieden.

(let op: in het mailing-nieuwsbericht stond de oude datum 3 juni, het is dus op 17 juni en niet 3 juni.)
 
De kern van het evenement zal gevormd worden doordat 250 gezinnen tegelijk in gezinsverband aan een kunstwerk werken. Voor gezinnen in deze situatie is het vaak heel prettig om op die manier weer even het gevoel van samen-zijn te ervaren. Kunst is een mooi medium om mensen samen te brengen, te laten communiceren en misschien even de moeilijke situatie van thuis te doen vergeten.
 
Een workshop is iets waar een gezin fijn mee bezig kan gaan en wat ze in anderhalf uur een resultaat geeft dat ze mee naar huis kunnen nemen. Dit geeft voldoening en inspireert vaak ook thuis nog verder te creëren. Als kunstenaar hoef je een workshop niet alleen te verzorgen, PATCHworkZ heeft een grote groep vrijwilligers die daarin zullen assisteren.
 
We horen heel graag of er kunstenaars zijn die Stichting PATCHworkZ willen helpen de gezinnen blij te maken die dag. Het is geen vereiste dat u werkend lid bent van Pulchri, in principe zijn alle kunstenaars welkom.

Kunstenaars mogen en kunnen ook hun eigen werk promoten, zowel op de dag zelf als in de media voorafgaand aan het evenement.


Uw liefdadigheid kan veel positieve invloed hebben. Bent u geïnteresseerd? Neemt u dan vooral contact op met Wilco Lensink via wilco@pulchri.nl - hij zorgt dat uw aanmelding terecht komt bij PATCHworkZ.