Legendarische Posthoorngroep!

Uitnodiging

Graag nodigt de stichting Haagse Historie & Erfgoed u uit voor een causerie door John Sillevis over de legendarische ‘Posthoorngroep’ op vrijdagmiddag 16 juni a.s. om 16.00 uur in Bodega De Posthoorn (Lange Voorhout 39A, Den Haag).

Aansluitend zal het ‘zomernummer’ van het magazine Haagse Historie ten doop worden gehouden. Ook daarin schrijft John Sillevis over de ‘Posthoorngroep’. 

 Programma

16.00 uur                       binnenkomst
16.30 - 16.50 uur            causerie John Sillevis over de ‘Posthoorngroep
16.50 - 17.00 uur            aanbieden ‘zomernummer’ aan John Sillevis door Bas Kromhout, hoofdredacteur magazine ‘Haagse Historie'         

17.00 - 18.00 uur            borrel na

 Na de Tweede Wereldoorlog ontstonden in Den Haag verschillende kunstenaarsgroeperingen, zoals ‘Verve’ en ‘Fugare’ (met een voorkeur voor abstract werk). Eén gezelschap probeerde de tegenstellingen tussen abstract en figuratief te overbruggen - dat was de ‘Posthoorngroep’, vernoemd naar de beroemde bodega aan het Lange Voorhout. De toenmalige eigenaar bood Haagse kunstenaars gelegenheid hun werk in een aparte ruimte de exposeren. De schilder Jan Roëde speelde hierbij een belangrijke rol.  

U kunt zich per email aanmelden via abonnee@haagsehistoriemagazine.nl.

Doe het snel, want de ruimte is beperkt tot maximaal 50 mensen. Vol=vol. Als dit aantal is bereikt krijgt u daarvan bericht per email. Het zomernummer van Haagse Historie zal tegen het gereduceerde tarief van € 5,- beschikbaar zijn. Behalve een welkomstdrankje zijn consumpties voor eigen rekening.
De kunsthistoricus en beeldend kunstenaar John Sillevis was hoofdconservator bij het Haagse Gemeentemuseum.  Hij heeft veel kunsthistorische publicaties op zijn naam staan en is o.a. erelid van Pulchri.

Bodega De Posthoorn, de ‘huiskamer’ van Den Haag, is sinds 1946 gevestigd aan het Lange Voorhout. Nog steeds krijgen Haagse kunstenaars er gelegenheid om te exposeren.

Nadere informatie over het magazine Haagse Historie is te vinden op www.haagsehistoriemagazine.nl.