LICHT KUST WOLK

Bericht van Sebastiaan Spit

 

Vol enthousiasme ben ik nog geen 48 uur geleden in mijn crowdfunding campagne gestapt, maar zeker ook met de nodige bibbers in mijn benen.  Ik vind het ontzettend spannend om deze actie te beginnen en zoveel mensen aan te spreken om dit project met mij te gaan dragen. Ik weet echter zeker dat als het mocht lukken ligt er in het najaar een prachtig boek op de koffietafel.

Via deze weg wil ik jullie zo'n twee maal per week, op de hoogte houden over de stand van zaken. Mocht je hier geen zin in hebben dan begrijp ik dit heel goed, laat het me dan even weten dan haal ik je uit de groep. Ik ga overigens de komende update mails wel heel erg kort houden, maar in deze wil ik nog wat uitleg kwijt over het project, dit hoofdzakelijk omdat ik net tijdens het joggen een kennis tegenkwam die wilde weten; Waarom eigenlijk een boek?   

Welnu: Met een boek bereik ik een groter publiek dan tentoonstellen. Een boek opent deuren naar galerieën, musea en andere tentoonstellingen. Tevens wordt het boek op beurzen nationaal en internationaal door de uitgever gepresenteerd. Dus eigenlijk werkt het op dezelfde manier als crowdfunden, een olievlek.

Hoe werkt het crowdfunden voor de donateurs?

Wil je meedoen dan ga je naar de site van Voordekunst.nl op deze site heet mijn project LICHT KUST WOLK of je klikt direct op deze link: https://voordekunst.nl/projecten/8659  Hier vind je naast mijn filmpje en uitleg, in de balk rechts, 12 verschillende tegenprestaties waarop je kan intekenen (foto's van voorbeelden van de tegenprestaties staan in de linker balk onder de uitleg). Bij alle tegenprestaties, behalve de Keulse Wolkenpotjes is het nieuw te verschijnen boek inbegrepen. Je schrijft je in voor een bepaalde tegenprestatie en je maakt het daarbij behorende bedrag over naar Voordekunst. Bij het behalen van 80% van het eindbedrag is het project geslaagd. Slaagt het project niet dan betaald Voordekunst, jou inleg weer terug. 

Om porto te besparen krijgt iedereen die zich heeft ingeschreven voor een tegenprestatie een gratis toegangskaartje voor twee personen (meer lukt ook wel) om naar  de kunstbeurs "Art The Hague" te komen (eerste week van oktober) om hun tegenprestatie op te halen. Mocht dit niet lukken dan vinden we wel een andere oplossing.

Meest gewilde tegenprestatie tot nu toe.

Een voorbeeld van de tot nu toe meest gewilde tegenprestatie staat in de bijlage. Het voorbeeld laat één van de ca 150 werkjes op papier zien die ik speciaal voor deze crowdfundig heb gemaakt. Het zijn collages (dus unicaten) van tekeningen en schilderijen die ik gemaakt heb in het natuurgebied Meijendel noordelijk van Scheveningen. Voor een on-ingelijst exemplaar plus boek en gratis entree op de "Art The Hague" doneer je €95,-

Zo, volgende update mails zijn korter, maar schroom niet me te laten weten als je er geen zin in hebt, dan haal ik je uit de groep. Ik wil namelijk vrienden houden en niet verliezen.

PS met trots meld ik dat de teller na nog geen 48 uur reeds de €800,- heeft aangetikt

Vriendelijke groet, Sebastiaan Spit