Marko Klomp | ‘Cantima’

U bent van harte uitgenodigd voor de expositie: 'Cantima' Marko Klomp

4-28 oktober, 2018
Opening op zondag 7 oktober om 14:00

In de maand oktober is een expositie met een nieuwe serie schilderijen van schilder en dichter Marko Klomp te zien. Er is voor de bezoeker ook zeker veel te beluisteren. Het project 'Cantima' (woordspeling van (Cantus (lied) en Imago (beeld).) dwingt de bezoeker actief aan de expositie deel te nemen door het schilderij te bekijken en tegelijkertijd het corresponderende lied te beluisteren. Deze kruisbestuiving geeft een extra dimensie aan het beleven van de expositie. Muziek en beeldende kunst, in discipline zeer verschillend, maar door de gewaarwording van beide ontstaat op het zelfde moment een eenheid die een nieuw soort gevoelswereld oproept.
Akoestiek, melodie en teksten staan tegenover kleur, vorm en narratieve beeldvorming.

De gekozen muziek vormde een essentiële bijdrage aan het ontstaan van een schilderij. Tijdens het schilderproces was de gekozen muziek regelmatig te horen, en doolde rond in het hoofd van de kunstenaar. Verschillende soorten muziek zijn 'gevisualiseerd'. Van klassiek tot hip-hop. De meeste zijn voor iedereen herkenbare muziekstukken, waardoor de tentoonstelling op eigen gevoelens en ervaringen relateerbaar is. Vanwege de muzikale identiteit is Marcello's Art Factory and Rock gallery de ideale plek voor het tijdelijk huisvesten van dit bijzondere project.

Meerdere keren heeft Marko in het verleden dezelfde formule gebruikt. Hij heeft bijvoorbeeld exposities gehad waarbij zijn schilderijen samen met bijpassende poëzie werden geexposeerd. Later heeft hij ook literatuur weten te betrekken bij zijn schilderijkunst, uitmondend in een serie schilderijen getiteld ‘De laatste dagen van Eline Vere’. Een vrije vertaling naar aanleiding van het boek ‘Eline Vere’ van L. Couperus.

Marko is afgestudeerd van de academie v. beeldende kunsten St. Joost. te Breda.
Marko heeft twee keer meegedaan aan het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’ van omroep MAX. Een maal maakte hij het winnende portret van Jeroen Krabbé (2012) en een tweede keer nam hij deel aan de bijzondere allerlaatste aflevering van het programma, met als hoofdpersoon de presentatrice zelf, Hanneke Groenteman (2015).
Ook was Marko in te zien als gastkunstenaar in het tv-programma ‘Krabbé zoekt van Gogh’ (2015, afl.2)
In 2017 was Marko naast Jeroen Krabbé en Charles Esche (directeur v. Abbe museum) jurylid voor de landelijke kunstwedstrijd “Picasso”, n.a.v. de televisieserie ‘Krabbe zoekt Picasso’.
In 2010 debuteerde Marko met zijn grimmige dichtbundel ‘Spalken van de levenslijn’.

Tot slot: Vergeet niet uw telefoon/ tablet (met QR-code-scanner) met eventueel oordopjes.

Marko Klomp zal zelf aanwezig zijn in de galerie op donderdag, vrijdag, en zaterdagmiddag (1400-1700) en natuurlijk op afspraak.
www.markoklomp.com

Marcello’s Art Factory and Rock Gallery
Koningin Emmakade 148
2518 JK Den Haag
Telefoon Factory (+31) 70 363 4047
Marcello’s mobiel (+31) 641 266 707
www.marcellos.nl
info@marcellos.nl/ marcellosartfactory@gmail.com

Open op donderdag en op vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00.
Op afspraak ook ’s avonds en in het weekend open.