ZUTPHEN CONCREET | 15 JUNI • 18 AUGUSTUS 2019 | KUNSTMANIFESTATIE CONCRETE KUNST

Zutphen Concreet
15 JUNI • 18 AUGUSTUS 2019
KUNSTMANIFESTATIE CONCRETE KUNST

Zutphen Concreet is een kunstmanifestatie in Zutphen gedurende de maanden juni, juli en augustus 2019. Op en in verschillende locaties in de binnenstad van Zutphen worden beelden, schilderijen, glasobjecten en andere kunstwerken geëxposeerd die gemaakt zijn volgens de gedachte van 'concrete kunst' zoals verwoord* door kunstenaar Theo van Doesburg in 1930. Wereldwijd zijn er dagelijks nog kunstenaars bezig met het realiseren van concrete kunst en met deze manifestatie willen Dat Bolwerck en Marspoort Galerie landelijk aandacht aan deze kunstvorm geven. Zo hopende iets meer van het concrete als kiem in Zutphen te planten.

Door ervaren curatoren Eef de Graaf en Roland de Jong Orlando zijn 38 landelijk en internationaal werkende kunstenaars geselecteerd om deel te nemen aan de tentoonstelling.

Naast het exposeren van deze specifieke kunst wordt vanuit verschillende invalshoeken ook het fenomeen 'Concreet' belicht, zowel poëtisch (concrete poëzie), filosofisch, spiritueel als wetenschappelijk. Tevens zal er een bijzonder concert gegeven worden met muziek die vanuit de gedachte van de concrete principes is gecomponeerd.

Klik hier voor de uitnodiging voor de opening op zaterdag 15 juni.