Annie Schoterman - FACES & andere werken

23 feb 2019 t/m 17 mrt 2019
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II

De tentoonstelling van Annie Schoterman wordt geopend op zaterdag 23 februari om 15.00 uur door Petra Jorissen, publicist.
Let op: op 14 maart is de achterste Klinkenbergzaal gesloten i.v.m. een verhuring. In de voorste Klinkenbergzaal kunt u de tentoonstelling van Annie Schoterman wel bezichtigen. 

F A C E S  & andere werken

Schoffelen van de geest

Al het werk wat ik maak en maakte komt voort om de behoefte én noodzaak om de wereld in alle facetten om me heen  een vorm te geven, om die wereld via mijn hoofd te legen, ruimte te maken, en ruimte te geven. Vaak zijn de aanleidingen literaire religieuze of filosofische onderwerpen geweest.  De laatste jaren zijn het in feite ‘abstracte’ verhalen, invallen, ontstaan vanuit het dagelijkse leven, die mijn onderwerpen , vorm hebben gegeven. Ik vind het fijn om de aquareltechniek te gebruiken. Het onvoorspelbare, hoe een kleurvlek met veel water zijn weg baant, en en dus al een beetje bepalend is voor het verdere verloop van de voorstelling. Sinds een jaar of tien ben ik met een ‘never ending’ story’ bezig. Ik heb dit traject ‘FACES” genoemd, een soort geschilderd dagboek. Ik hanteer een eenvoudige vorm, een soort ‘kop’, ‘ ‘sleutel’ met één rond  centraal gat. Binnen deze vorm moet ik mijn verhaal kwijt, moet ik mijn eigen hoofd in legen. Ik noem dit maar even het ’schoffelen’  van de geest, vrijmaken voor nieuwe indrukken, waarnemingen.
Amsterdam, 2019.

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Pulchro Sacrum

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds

Pulchri Kunstenaars