Antoinette van de Wal, Terre Verte

8 jul 2017 t/m 2 aug 2017
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II

Opening zaterdag 8 juli om 17.00 uur

Artist Statement

Ik wil met mijn werk de gelaagdheid en stoffelijkheid van de wereld om me heen laten zien. Mijn onderwerpen vind ik thuis, in mijn moestuin en buiten in de natuur.

Wat mij drijft is nieuwsgierigheid en respect voor de geheimzinnige, donkere groeikracht van de natuur. Een tweede drijvende kracht is de vraag, waarom bepaalde vormen en structuren als mooi worden ervaren. Die beleving van schoonheid is voor mij van levensbelang. Daarom leef ik.

Gelaagdheid
In mijn werk worden kleur, textuur en organische vormen een complex visueel web. Die gelaagdheid kan refereren aan processen van vergankelijkheid, verwering en tijd in beweging. Zo sluit de Japanse filosofie van het wabi-sabi heel goed bij mijn manier van denken aan: imperfectie op de juiste plaats.

Verfhuid
Door zelf mijn verf te maken, verdiep ik mij nog verder in de stoffelijkheid van mijn onderwerp. Ik werk met eeuwenoude recepten en materialen zoals damar, konijnenhuidlijm, krijt, eieren, notenolie en pigmenten. Ik prepareer ook zelf mijn ondergronden. Dit proces is een belangrijk deel van mijn werk. Hiermee eigen ik mij het werk toe en krijgt het een structuur die uniek is. Het krijgt ziel.

In een samenspel van materiaal en mijzelf kun je altijd nog het grove van het maakproces zien. Mijn werk is niet gelikt, maar wel doordacht.  

Klinkenberggalerie I&II, 8 juli t/m 2 augustus 2017 deze expositie werd mede mogelijk gemaak door Pulchro Sacrum

Pulchri maakt gebruik van de KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds

Pulchri Kunstenaars