ArtNomadenDoll.

13 jul 2019 t/m 6 aug 2019
  • Voorhoutgalerie

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 13 juli om 17.00 uur door Gerard de Kleijn, Projectleider van Stichting M5.

ARTNOMADEN is een kunst community waarbij de groep internationaal aangesloten kunstenaars hun krachten bundelen en overtuigend onafhankelijk blijven als kunstenaar. ARTNOMADEN werkt puur en zonder commerciële tentoonstellingsstrategie.   
Marc Janssens (BE), dindi. (NL) en Birgitta Sundström Jansdotter (NL/SWE) hebben in 2018 het initiatief genomen om een groep inspirerende kunstenaars bij elkaar te brengen met als doel het maken van reizende tentoonstellingen die verwarren, verbazen en inspireren. De groep telt intussen 18 leden uit Nederland, België, Zweden en Brazilië. De community groeit nog steeds!  De groep van 18 aangesloten kunstenaars (uit binnen en buitenland) bundelt hun krachten en blijven ook overtuigend onafhankelijk als kunstenaar. De kunstenaars verenigen in een overlappende thematiek maar de kunstenaars werken in verschillende disciplines. Keramiek, videoart, klei, brons, fotografie, mixed media en schilderkunst. Allen werken zij figuratief, associatief en met een gelaagde beeldtaal. De beelden gaan onderling een relatie met elkaar aan en versterken elkaar. Enerzijds is er de fascinatie en het ontzag voor de ‘Natuur’, waarbij de donkere kant niet geschuwd wordt, anderzijds onderzoeken de kunstenaars het menselijk bestaan, ‘la condition humaine’. 
“...als groep versterken we elkaar zowel op artistiek als op zakelijk organisatorisch gebied zodat we in staat zijn dergelijke reizende projecten op te zetten. Wij geven onszelf een podium om 'kunst met een randje’ te kunnen tonen...” aldus mede-initiatiefneemster Dindi.  
Voor deze tentoonstelling in Pulchri is er gekozen voor het thema DOLL. Citaat Gerard de Kleijn: “DOLL verwijst naar het figuratieve, het expressieve en het dystopische in de kunst; de figuren zijn verwikkeld in een vervreemdend, soms verwilderd sprookjesspel.” 

De deelnemers:
Riëlle Beekmans, Dindi., Birgitta Sundström Jansdotter, Sanne Maes, Vittorio Roerade ( allen leden van Pulchri Studio ),  Joël Bonk, Rem van den Bosch, Lobke Burgers, kunstenaarsduo Van de Camp en Heesterbeek, Wietse Eeken, Marc Janssens, Wilma Kun, Henrique van Putten, Ludmilla van der Spoel, Astrid van Rijn, Michel Vaerewijck en Petra Werlich.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.