Contemporary Collaboration 2.0

5 sep 2020 t/m 27 sep 2020
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II
  • Voorhoutgalerie

Contemporary Collaboration 2.0 is het vervolg op een internationaal tentoonstellingsproject waarbij de stimulering van nieuwe vormen van multilaterale samenwerking centraal staan. De tentoonstelling presenteert het werk van een internationale groep kunstenaars die allemaal verbonden zijn met verschillende kunstnetwerken en daarbinnen intensief met elkaar samenwerken in zowel hun artistieke processen als in de ontwikkeling van de verdere professionalisering van de diverse beroepspraktijken.

Contemporary Collaboration 2.0 laat een selectie zien van hedendaagse kunstenaars die zich in hun werk verhouden tot onderwerpen die samenhangen met het begrip diversiteit in al haar facetten en de beeldvorming en interpretatie daarvan. De tentoonstelling is onderdeel van een breder programma van tentoonstellingsprojecten die door het 10dence platform ten behoeve van de aangesloten kunstenaars ontwikkeld worden binnen Nederland en België, waarbij zij zich gemeenschappelijk de vraag stellen in hoeverre ze relevant kunnen zijn als het gaat om vraagstukken ten aanzien van diversiteit en inclusie.

De internationale groepstentoonstelling Contemporary Collaboration 2.0 is een vervolg op de eerdere tentoonstelling onder dezelfde naam in de Klinkenberg galeries I&II in oktober 2018, welke wederom en in iets uitgebreidere vorm, van 5 t/m 27 september 2020, te zien zal zijn in de Klinkenberg I&II en de Voorhout galeries bij Pulchri Studio. Onder de titel Contemporary Collaboration 2.0 heeft organisator en beeldend kunstenaar Ron Weijers, deze internationale tentoonstelling als curator samengesteld.

Deelnemende kunstenaars: Carl Heyward en Madeleine Wories uit de Verenigde Staten, Akiko Suzuki en Susumu Ohira uit Japan, Dimitri Xato uit Catalonia, Romeo Battisti uit Italië, Anneke Hodel-Onstein en Michael Oberlik uit Oostenrijk, Vered Gersztenkorn uit Israël en Frans van Viegen, Larisa Sjoerds, Trudy Kunkeler, Anja Steketee en Ron Weijers uit Nederland.


Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds.