Contemporary Collaboration 2.0

5 sep 2020 t/m 27 sep 2020
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II
  • Voorhoutgalerie

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 5 september om 17.00 uur door Andrea van Pol, tv redacteur/presentator met muzikale omlijsting van Rosita Molendijk, zang.
Wilt u graag aanwezig zijn bij de opening, laat het ons weten middels een e-mail naar: galerie@pulchri.nl 

Contemporary Collaboration 2.0 is het vervolg op een internationaal tentoonstellingsproject waarbij de stimulering van nieuwe vormen van multilaterale samenwerking centraal staan. De tentoonstelling presenteert het werk van een internationale groep kunstenaars die allemaal verbonden zijn met verschillende kunstnetwerken en daarbinnen intensief met elkaar samenwerken in zowel hun artistieke processen als in de ontwikkeling van de verdere professionalisering van de diverse beroepspraktijken. Het concept voor deze tentoonstelling is dan ook gericht op de stimulering van nieuwe uitgesynchroniseerde vormen van samenwerking ofwel 'Contemporary Collaboration'.

Contemporary Collaboration 2.0 laat een selectie zien van hedendaagse kunstenaars die zich in hun werk verhouden tot onderwerpen die samenhangen met het begrip diversiteit in al haar facetten en de beeldvorming en interpretatie daarvan. De tentoonstelling is onderdeel van een breder programma van tentoonstellingsprojecten die door het 10dence platform ten behoeve van de aangesloten kunstenaars ontwikkeld worden binnen Nederland, België en de Verenigde Staten waarbij zij zich gemeenschappelijk de vraag stellen in hoeverre ze relevant kunnen zijn als het gaat om vraagstukken ten aanzien van diversiteit en inclusie. 

De internationale groepstentoonstelling Contemporary Collaboration 2.0 is een vervolg op de eerdere tentoonstelling onder dezelfde naam in de Klinkenberg galeries I&II in oktober 2018, welke wederom en in iets uitgebreidere vorm, van 5 t/m 27 september 2020, te zien zal zijn in de Klinkenberg I&II en de Voorhout galeries bij Pulchri Studio. Onder de titel Contemporary Collaboration 2.0 heeft organisator en beeldend kunstenaar Ron Weijers, deze internationale tentoonstelling als curator samengesteld.

Deelnemende kunstenaars (alfabetische volgorde): Romeo Battisti (Italië), Vered Gersztenkorn (Israël), Carl Heyward (Verenigde Staten), Anneke Hodel-Onstein (Oostenrijk), Trudy Kunkeler (Nederland), Michael Oberlik (Oostenrijk), Susumu Ohira (Japan), Larisa Sjoerds (Nederland), Anja Steketee (Nederland), Akiko Suzuki-Heyward (Japan/Verenigde Staten), Frans van Viegen (Nederland), Ron Weijers (Nederland), Madeleine Wories (Verenigde Staten) en Dimitri Xato (Catalonië).


Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds.