De acht grafici

7 sep 2019 t/m 29 sep 2019
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 7 september om 15.00 uur door Birgitta van Blitterswijk, kunsthistorica.

Kunstenaar Philip Wiesman zal aanwezig zijn op zaterdag: 14, 21 en 28 september. 

De acht grafici is een klein soms wisselend gezelschap van grafisch kunstenaars. We zijn vrienden en collega’s en gebruiken een grote verscheidenheid aan grafische technieken en toepassingen.

In 2017 brachten we de grafiekmap 'Grafiek tussen peilloze diepte en heilzame hoogte' uit ter gelegenheid van de gelijknamige expositie in Galerie de Ploegh in Amersfoort.
In 2018-2019 maakten we drie grafiekseries 'Liefde, dorst en dood' in opdracht van Johannes van Rooij en Dali Rakutyte van het Jeroen Boschhuis in Den Bosch. De acht grafici werd gevraagd om ieder drie prenten te vervaardigen in de lijn van het werk van Jheronimus Bosch. Al werkende ontstonden acht grafische drieluiken. 

Bij Pulchri brengen we acht persoonlijke ‘verhalen’ tezamen. Bijna verstilde voorstellingen van Jan Baas, op gedichten van O. Mandelstam geïnspireerde drukken van Sietse H. Bakker, de symboliek van vruchten en dieren bij Bea van der Heijden, dansende vrouwen gelinograveerd door Frits Nolte, universele gebaren in hoogdruk van Carola Rombouts, op de natuur gebaseerde droge naalden van Henk Tichelaar, vrouwen met vogels in zeefdruk en steendruk van Wendela de Vries, en Philip Wiesman met etsen van duinlandschappen.

De expositie is onderdeel van Grafiek2019, een landelijke manifestatie van 1 september tot en met 30 november op tal van locaties, georganiseerd door Stichting Grafein.

Frits Nolte, juni 2019.

 

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.