Dinie Wikkerink & Dorothee Bavinck - Carry me home

8 feb 2020 t/m 1 mrt 2020
  • Hardenbergzaal

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 8 februari 2020 om 17.00 uur door Maria Droogleever Fortuyn.

Het werk van Dinie Wikkerink & Dorothee Bavinck is verschillend, maar vertegenwoordigt, los van elkaar, een wezenlijk aspect van het leven. 

In het werk van Dorothee Bavinck zien we vaak het onderweg zijn, verre horizonten waarin de nietigheid van het menselijk bestaan en de grootsheid van de natuur tot uitdrukking komen. Bij Dinie Wikkerink vindt de inhoud zich in de begrippen ‘schoonheid en troost’. Haar grootste inspiratie bron is het materie-loze licht. De creativiteit van Dorothee wordt gevoed door de grootsheid en de onmetelijkheid van de wereld, van zeeën en landschappen. In die immense ruimte ervaart ze de kwetsbaarheid van het mensdom, de vergankelijkheid, de verlatenheid, en dood. Het thuiskomen is voor haar weg van huis zijn.

Bij Dinie Wikkerink ligt dat anders. Het thuiskomen in haar verbeelding, daar waar ze het diepst geraakt wordt, vindt zij hoofdzakelijk in motieven dicht bij huis. In de omgeving waar ze geboren is en waar ze het wezen van haar zijn heeft leren kennen. Licht is daarbij haar belangrijkste gereedschap. 

De titel ‘Carry me home’ verwijst daarom niet letterlijk naar het huis waar ze wonen, maar naar het thuiskomen in de verbeelding. In de tentoonstelling zijn foto’s te zien die in een beeldrijm-vorm (tweeluik, drieluik of meerluik) hun betekenis krijgen en waarin beide fotografen, ieder op haar eigen manier het “Carry me home” verbeelden.
 

Pulchri Kunstenaars