Dubbelbeeld

11 aug 2018 t/m 2 sep 2018
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II

De expositie wordt op zaterdag 11 augustus 2018 geopend door de acteur Sieger Sloot.

DUBBELBEELD


Het samenwerkingsverband van Edith Sont -schilder- en Martie van der Loo -beeldhouwer- startte in 1992 in Malaga, Spanje. Sindsdien hebben zij vaak samen geëxposeerd, ook in Nederland.
Hun disciplines en beeldtaal zijn zeer uiteenlopend, maar de zichtbare werkelijkheid is bij beiden het uitgangspunt. Daarbij staat bij Martie de mens centraal, terwijl Edith voor haar realistische afbeeldingen ook meer ruimtelijke aspecten gebruikt (stad, land, water en lucht).

Bos was voor Edith lange tijd een veel gebruikt onderwerp: niets mooier dan zwarte bomen tegen een verborgen horizon. Het wezenlijk gegeven is hierbij de ruimte die maakt dat je er in kunt rondlopen. Edith zet de werkelijkheid naar haar hand, of als het gegeven fantasie was, voegt zij ‘realiteit’ toe. In deze tentoonstelling ligt het accent op de combinatie van landschap met menselijke ingrepen als een tennisbaan of een zwembad.


Van Martie ziet u in de Klinkenberg galerie naast beelden in verschillende steensoorten, werk uitgevoerd in baksteen, o.a.  geïnspireerd door kariatiden (vrouwenfiguren als steunpilaar) en Etruskische sarcofagen. Het dwingend formaat van baksteen is Martie - sinds haar uit baksteen en graniet opgetrokken beelden in de Damstraat - blijven fascineren.

klik hier voor de uitnodiging

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.

 

 

 

Pulchri Kunstenaars