Dutch Silk Road Art Festival: Denkend aan China

30 jun 2019 t/m 21 jul 2019
  • Hardenbergzaal

Deze tentoonstelling wordt geopend op zondag 30 juni om 16.00 uur door Tom S. Hageman, voorzitter van International League of Fine Art Schools en meneer Zhao Xu, de directeur van de afdeling Cultuur, Wetenschap en Technologie van de Chinese ambassade in Nederland.

De tentoonstelling maakt deel uit van het 'Dutch Silk Road Art Festival'. Een uitwisseling van exposities van toonaangevende kunstenaars tussen China en Nederland. Door de uitwisseling van tentoonstellingen te faciliteren, beoogt het project de zichtbaarheid, verspreiding en erkenning te vergroten van hedendaagse Chinese kunst in Nederland en hedendaagse Nederlandse kunst in China. 

De getoonde hedendaagse Chinese kunst is zeer divers en belichaamt zowel Europese benaderingen als traditionele Chinese schildertechnieken en kalligrafie. De uitwisseling is begonnen als reizende expositie met werk van negen Chinese kunstenaars van Leeuwarden naar Kampen met als eindpunt Pulchri Studio, Den Haag. In China vindt tevens een reizende tentoonstelling plaats met werk van tien Nederlandse kunstenaars. Dit begint in het Shaanxi Province museum in Xi'an, waarna het doorreist naar het Museum of Arts in Qingdao.

De deelnemende Chinese kunstenaars zijn: Lin BaoGang, Zhu Jinhui, Guo Xianlu, Song YaPing, Wen Ji, Chen Qian, Wang Ben, Ju Shi, Gao Minli.

Op zaterdag 13 juli om 14.00 uur geeft organisator Tom S. Hageman speciaal in het teken van deze tentoonstelling een lezing. Deze lezing met de titel "East is east and west is west and once the twain shall meet" gaat nader in op de verschillen in culturele identiteit, wederkerige beïnvloedingen en diverse cross overs in (post)moderne westerse kunst. Iedereen is welkom!

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.