Emiel van der Beek

22 feb t/m 16 mrt 2014
  • Weissenbruchzaal

Emiel van der Beek heeft een veelzijdige manier van werken.Door de subtiele dynamiek wordt balans tussen materiaal en kleur verwezenlijkt.Vanuit een achtergrond in o.a. de Parijse mode ontwikkelde hij in eerste instantie een heel oorspronkelijke, niet-figuratieve schilderkunst door het gebruik van stoffen in plaats van verf. De werken zijn minimalistisch van karakter en ademen een tijdloze rust.

Zijn bolconstructies in combinatie met fotografie, waarin Emiel algemeen menselijke thema's en emoties tentoonstelt, worden op een speelse en treffende manier aan de orde gesteld. Ze raken de toeschouwer door hun verstilde, poëtische kracht.

“Alles is in beweging”. Emiel van der Beek maakt zijn ‘ buildings’ door in beweging te blijven. Zijn vele ‘citytrips’ zijn een grote inspiratie voor de vormgeving en de inhoud van zijn buildings.

Rechthoekige objecten van verschillend formaat die hij beplakt met foto’s.Deze foto’s worden in de studio op de computer bewerkt. Hij verwerkt de steden en gebouwen die hij hem fascineren als het ware tot een nieuw gebouw, waarin hij op een zeer boeiende manier speelt met ruimte en de functionaliteit van het begrip bouwwerk op zijn kop zet.Emiel laat zien dat hij steeds de gebaande wegen durft te verlaten. Zo maakt hij de toeschouwer deelgenoot van zijn ontdekkingsreizen en zijn eigen verwondering.

Daarnaast is Emiel in 2013 gestart met een eigen design interieur label ‘Factory of Seeds’.

 

Pulchri Kunstenaars