Jaap Kuijpers - Een overzicht

29 nov 2019 t/m 15 dec 2019
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II
  • Tuingalerie
  • Voorhoutgalerie

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 29 november om 20.00 uur, door Wike Kuijpers, dochter en Wim Fraterman, vriend. De opening wordt omlijst met muziek door Arturo Rámon, gitaar en Erminiá Fernández Cordobá, zang.

Jaap Kuijpers (1948-2018) was als kunstenaar een reiziger, met een groot oeuvre van schilderijen, tekeningen en ruimtelijk werk. Van 30 november tot en met 16 december 2019 is er in alle benedenzalen van Pulchri studio een overzichtstentoonstelling van Kuijpers’ werk te zien. 

Zijn werk heeft een herkenbare lijnvoering en helder bijna transparant kleurgebruik. Jaap was een geboren tekenaar en een beeldend rasverteller. Handelingen en personages in Kuijpers’ landschappen zijn afkomstig uit een zeer persoonlijke mythologie. Zijn fantasie wordt in gang gezet door concrete waarnemingen op zijn reizen en de geschiedenis van plekken waar hij zich bevindt.  Geleidelijk wordt de weergave van de landschappen vrijer, minder realistisch.  Jaap was daarnaast ook een gedreven docent die vele leerlingen heeft weten te  motiveren en te stimuleren. 

Jubileumexpositie

In 2019 wilde Jaap zijn 50-jarig lidmaatschap van Pulchri Studio  vieren met een grote  expositie. Met deze herinneringsexpositie willen zijn naasten en vrienden een zo goed mogelijk overzicht geven van Jaaps werk door de jaren heen – als dank  voor al het mooie wat hij hen geboden en nagelaten heeft. 

Op de volgende dagen zijn Ellen Kuijper of Wike Kuijper aanwezig: 
Woe 11 dec. Wike 
 Vrij 13, za 14, zo 15 dec. Ellen 

 

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.

Pulchri Kunstenaars