KABK - Nils Addink

3 okt 2020 t/m 27 okt 2020
  • Tuingalerie

Het is best een belevenis om als bezoeker je onder te dompelen in het afstudeerevenement van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In het uitgestrekte parcours aan gangen en lokalen zoemde het van activiteit aan het eind van studiejaar 2019. Studenten uit diverse disciplines toonden daar hun eindpresentatie aan het publiek. Alle beschikbare ruimten hadden hun artistieke invulling  gekregen en lokten de vele nieuwsgierigen naar binnen. Ook enkele leden van onze tentoonstellingscommissie waren in die dagen ter plekke met de opdracht om er onafhankelijk van elkaar te speuren naar talent. Naderhand werden in vergadering de voorkeuren van ieder afzonderlijk naast elkaar gelegd om vervolgens overeenstemming te vinden in de keuze voor een aantal interessante presentaties.  

Pulchri Studio heeft besloten de Tuingalerie voor de duur van een aantal maanden aan te bieden aan een viertal laureaten  en wil daarmee voor de toekomst een intensievere relatie met de KABK gaan onderhouden. 

Ditmaal is het de beurt aan Nils Addink (1971, NL). Zijn werk omvat een breed scala aan media, van geavanceerde 3D-websites tot olieverfschilderijen, van betonnen sculpturen tot zeefdrukken.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds.