Koken & Kunst

20 apr 2016 t/m 7 aug 2016

Sociëteit, 20 april t/m 8 augustus 2016

De ingrediënten voor dit culinaire kunst project zijn een cateringsbedrijf, dat het leuk vindt om de menukaart af te stemmen op de locatie waar het is gehuisvest, en een kunstenaarsvereniging, met leden die van koken houden. Hieruit is het ‘Koken en Kunst’-project ontstaan, waarbij Pulchri-leden zijn uitgenodigd hun favoriete recept in te sturen dat als daghap geserveerd gaat worden in de Sociëteit. De leden is ook gevraagd om een illustratie bij het recept te maken. Zestien leden hebben hier enthousiast op gereageerd en daarmee was dit samenwerkingsproject tussen Museum Catering, kunstenaars en kunstlievende leden van Pulchri een feit.  

Kunstlievende leden Loes Camfens, Eva Kuipéri, Thea van Lankvelt en Michael Toorop, hebben ook een bijdrage geleverd.

´Koken en Kunst´ start maandag 18 april met de inrichting van een expositie in de Sociëteit; dinsdag 19 april wordt de eerste ledendaghap geserveerd. Op de opening op woensdag 20 april wordt het geïllustreerde Pulchri-kookboekje gepresenteerd. Hierin is een voorwoord van culinair publicist Ria van Eijndhoven opgenomen. Gedurende de expositieperiode wordt 16 weken lang iedere week een daghap van een van de leden geserveerd. Museum Catering maakt een menuschema, zodat u weet wiens daghap u kunt gaan proeven!

Pulchri zoekt steeds naar samenwerkingsmogelijkheden tussen kunstenaars en kunstlievende leden, zoals afgelopen jaar de Zomersalon. Zo hebben drie kunstlievende deelnemers aan ´Koken en Kunst´ een kunstenaarslid gevraagd om een illustratie bij hun recept te maken. Cees van Rutten, graficus en Pulchri-kunstenaar, maakt van alle ingezonden recepten en illustraties een kookboekje (een co-productie van Museum Catering en Pulchri). Het kookboekje zal te koop zijn in Pulchri, en de illustraties bij de recepten zijn van 18 april t/m 8 augustus te zien in de Sociëteit.

'Koken en Kunst' is tot stand gekomen met medewerking van:

Frank Broenink, chefkok Museum Catering (selectie en aanpassen receptuur daghappen)

Claudette Blauwendraat, Museum Catering (organisatie en planning culinaire traject)

Cees van Rutten, vormgeving en productie kookboekje

Thea van Lankvelt, tekstredactie

Deelnemers aan het project

Subsidiegever(s) kookboekje