Lydia van Domburgh - Van abstraheren naar abstract

15 jun 2019 t/m 9 jul 2019
  • Voorhoutgalerie

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 15 juni om 15.30 uur en wordt muzikaal omlijst door Zane Wayne Massey, saxofoon.

De kunstenaar is aanwezig op zondag 23 juni vanaf 14.30 uur.

Lydia van Domburgh werkt met aquarel, gouache, gemengde technieken acryl/materie, olieverf en pen.
Haar werk is een proces. Vooral van los laten. Ze weet van te voren niet hoe het eindresultaat wordt. Ze is van abstraheren steeds meer gaan weglaten en abstract gaan werken. Het enige zekere is haar kleurgebruik. Kiezelsteenkleuren. Ze creëert en pakt de mooie momenten die ze dan vastlegt. Als ze niet tevreden is zoekt ze de balans tot ze er een goed gevoel bij heeft. Zowel in kleur als in vorm en ruimte. Het is tevens ook een levenskunst. Niet alleen maar naar het eindpunt kijken maar je bewust zijn van het moois wat er op je doek of levensweg verschijnt tijdens de weg ernaar toe. Dat gebruiken en je erdoor laten inspireren. 
Kunst is kijken, beleven en creëren. Voor ieder zal dat verschillend zijn. Kunst moet boeien, ervaar wat de kunstenaar beleeft en ervaar vooral je eigen beleving die soms anders en heel verrassend kan zijn. Geniet van haar werk, laat het vooral binnen komen.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.