M o v e d - Actuele Concrete Kunst

30 jun 2019 t/m 21 jul 2019
  • Mesdagzaal

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 30 juni om 15.00 uur door de heer Leo van Lien, o.a. voormalig directeur van Museum van Lien in Fijnaart. Er zal een dans uitgevoerd worden door een solodanseres van De Dutch Don't Dance Division tijdens de opening.

De kunstenaar is in beweging in deze tijd van snelle verandering, de stroming Concreet is in beweging, de uitgangspunten ervan worden verruimd. De eenvoud van compositie, onderlinge verhoudingen van lijn, kleur, vlak, maat, ritme en ruimte blijven het uitgangspunt maar er zijn kunstenaars die de randen op zoeken. Intuïtie - emotie - eigen handschrift - ruwe oppervlakken, bij sommige kunstenaars in deze tentoonstelling is ook dit terug te vinden. 

Deze tentoonstelling stelt de getoonde concrete kunst de vraag hoe zij zichzelf handhaaft in deze tijd? Voelen de kunstenaars zich nog steeds schatplichtig aan de uitgangspunten van Theo van Doesburg? Is er ruimte voor beweging? Of wil men juist vasthouden aan de uitgangspunten van deze stroming, als houvast in deze tijd?

De titel M o v e d verwijst naar beweging, bewegen. Vorm in beweging, kunst in beweging, kunstenaar in beweging, ook de beschouwer van het kunstwerk is in beweging. Het tegenovergestelde van stilstand. De huidige tijd staat bol van beweging, snelle veranderingen.

Deelnemende kunstenaars die geen lid zijn van Pulchri Studio zijn Anneke Klein KranenbargTineke Porck

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.