Meer dan materie

9 feb 2019 t/m 3 mrt 2019
  • Hardenbergzaal
  • Weissenbruchzaal

De tentoonstelling zal geopend worden op zaterdag 9 februari om 15.00 uur. 

Eind oktober 2017 besloten Rik van Hazendonk, Willem Stoop en Sjoerd Westbroek samen te exposeren in Pulchri Studio Den Haag. Ruim voor dit besluit waren zij bij ontmoetingen van wederzijdse atelierbezoeken enthousiast geworden over elkaars werk. 

Als gemene deler in het werk werd de liefde voor direct en onopgesmukt materiaalgebruik snel zichtbaar. Toch ligt daar niet de kern van wat hen aantrok in elkaars werk. Gaandeweg de gesprekken bleek dat in al het werk iets paradoxaals aan de hand is. Het karakter van de werken kan zomaar omslaan. Van stabiel en stevig naar wijds en wankel; van concreet naar open en aarzelend. Juist de eerste zinnelijke, materiele ervaring is hier misschien slechts een voorwaarde voor een ervaring van een wereld, die niet stoffelijk is.

Met deze tentoonstelling gaan zij samen het experiment aan en onderzoeken ze hoe de verschillende werken zich onderling verhouden. Zo hopen zij de toeschouwer te verleiden tot een kijkervaring, die voorbij het bekende, naar nieuwe ruimtes van verbeelding voert.

Pulchri maakt gebruik van de KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds.