Michiel Schepers - Stand van Bomen en Mensen

17 nov 2018 t/m 16 dec 2018
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 17 november om 15.30 uur, door de kunstenaar zelf.
Michiel Schepers, aquarellen, tekeningen, inktschilderingen.
‘Wat bestaat staat, tot het omvalt en blijft liggen. In de stand van bomen, mensen, gebouwen en bergen tegen de leegte schuilt een kosmische spanning. Uiteindelijk is de manier van staan de bestaanswijze waarvan ik als schilder een indruk geef.
Ik teken bomen en de mensen tegen de lucht.
Palmbomen staan als tollende sterren aan de hemel. Woudreuzen staan als donkere bliksemschichten tegen het niets. Het gebladerte staat als wolken op steeltjes.
Mijn medemens staat tegenover mij in begerenswaardige of angstaanjagende contouren. De naakte waarheid is niet meer of minder dan de naakte mens. Ik sta te tekenen. We praten wel, over andere dingen, maar de tekening zegt meer, over ons.
Niets verschilt meer van mij dan bomen. Niets kan mij dus meer boeien. Ook de mens is als onderwerp totaal verschillend van mij als beschouwer en blijft onweerstaanbaar.’
Michiel Schepers leeft om de wereld te zien, een kosmisch project, waarvan hij verslag uitbrengt in woord en beeld. (Zijn boek Zowel Als waarin alle dingen en schildermotieven aan bod komen wacht nog op een uitgever.) Zijn meesterlijke tekeningen, aquarellen en inktschilderingen bestrijken een groeiend gedeelte van de aarde en de mensheid. Van al die schildermotieven brengt hij hier twee van de belangrijkste onder de aandacht.

Zondag 18 november spreekt Michiel Schepers om 15.30 uur in de Klinkenberg Galerie over ‘Het Staan der Dingen en het Belang van de Tekenkunst’.
Donderdag 29 november om 16.30 uur is er een Podium Pulchri: in gesprek met Michiel Schepers in de Klinkenberggalerie.

Zaterdag 1 december spreekt hij om 15.30 uur in de Klinkenberggalerie over: ‘De Wereld Zien: een Levenswerk’. Iedereen is hartelijk welkom.

Klik hier voor de uitnodiging.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds

Pulchri Kunstenaars