Moe Kim - 2xL

6 aug 2020 t/m 1 sep 2020
  • Tuingalerie

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 8 aug. om 15.00 uur door Eugène van Veldhoven, textiel ontwerper.  Wilt u graag aanwezig zijn bij de opening, laat het ons weten middels een e-mail naar: galerie@pulchri.nl 

Pulchri Studio heeft besloten de Tuingalerie voor de duur van een aantal maanden aan te bieden aan een viertal laureaten  en wil daarmee voor de toekomst een intensievere relatie met de KABK gaan onderhouden. 

Ditmaal is het de beurt aan Moe Kim (1993, KR) wiens werk duidelijk relatie houdt met traditioneel geweven stoffen, maar daarmee tevens contrasteert door toepassing van onconventionele middelen zoals licht en geluid. Moe Kim maakt handgeweven textiel waarin ze weeftechnieken met lowtech materialen combineert. Ze wordt geïnspireerd door haar persoonlijke kijk op hedendaagse sociale en culturele kwesties. Doordat ze opgroeide in de stad Seoul (Zuid-Korea) hebben hightech en kunstlicht altijd een belangrijke rol in haar leven gehad. Om dat gevoel van thuis te creëren, verenigt Kim conventionele ambachtelijke technieken met technologie in haar weefsels.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds.