NKvB Today

23 jul 2020 t/m 16 aug 2020
  • Mesdagzaal
  • Tuin

Op de laatste dag van deze expositie zijn er een aantal van de deelnemende kunstenaars vanaf 15.00 uur aanwezig om met de bezoekers in gesprek te gaan. Ook is er de gelegenheid om de beelden die als aanvulling op deze expositie in de tuin zijn geplaatst te bekijken.

In deze tentoonstelling toont de Nederlandse Kring van Beeldhouwers de diversiteit van de hedendaagse beeldhouwkunst binnen hun vereniging. Diversiteit in stijlen, in technieken en materialen en hun onderlinge samenhang. In de Mesdagzaal tonen de deelnemers hun meest recente werk. De Nederlandse Kring van Beeldhouwers wil een staalkaart laten zien met zowel traditioneel, als ook meer vernieuwend werkende leden. Een staalkaart van hedendaagse beeldhouwkunst in allerlei technieken en materialen.  In 2018 vierde de Nederlandse Kring van Beeldhouwers hun 100-jarig bestaan met een grote tentoonstelling bij Pulchri. Deze tentoonstelling is een vervolg hierop, om een nieuw tijdperk in te luiden.

Als aanvulling op de expositie NKvB Today in de Mesdagzaal hebben een aantal leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers beelden geplaatst in onze binnentuin. 

Deelnemende kunstenaars (Tuin): Imke Beek, Riëlle Beekmans, Fred Broekkamp, Mieke Kleinendorst, Godelieve Smulders, en Gonda van de Zwaag.

Deelnemende kunstenaars (Mesdagzaal): Wim Bakker, Leni van den Band, Imke Beek, Riëlle Beekmans, Annemie Bogaerts, Antoinette Briet, Fred Broekkamp, Titia Eggen, Babette Degraeve, Sytske de Jong, Roland de Jong-Orlando, Mieke Kleinendorst, Marian Meerbeek, Bert Poot, Louis Reijnen, Rianne Schaaf, Loes Schellekens, Dick Simonis, Godelieve Smulders, Catharina van de Ven, Mieke de Waal, Juliette van de Walle, Moniek Westerman en Gonda van de Zwaag.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds.