Noordelijke Aquarellisten

16 nov 2019 t/m 8 dec 2019
  • Weissenbruchzaal

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 16 november om 16.00 uur door Jille van der Veen, kunstenaar.

De Noordelijke Aquarellisten is een vereniging van professioneel werkende kunstenaars die de aquareltechniek beoefenen. In de loop der jaren veranderde de samenstelling van de groep.

De leden exposeren regelmatig gezamenlijk als groep en zetten zich in voor de promotie van de aquarel. Er bestaan weliswaar veel liefhebbers voor deze techniek, maar ‘water-color’ staat ook voor het ongrijpbare en raadselachtige. Pure kleur opgelost in water, immaterieel, bijna niets dus. In hun werk laten de Noordelijke Aquarellisten zien dat waterverf  een verrassend schildermedium is, met andere eigenschappen dan olieverf.

I.v.m. verhuringen zijn de bovenzalen op 27 novembver a.s. gesloten.

Riny Bus:
“Ik vind mijn onderwerpen in mijn directe omgeving. Dit zijn stillevens, schepen, hoekjes in een haven. Het gaat mij niet om een exacte weergave, maar om het creëren van een eigen wereld naar aanleiding van de dingen die ik om mij heen waarneem.”

Jan van Loon: 
“Al meer dan 50 jaar houd ik me bezig met aquarelleren. De laatste paar jaren heb ik een iets kleinere productie. Er worden nu meer olieverfschilderijen gemaakt dan vroeger.”

Johan Meeske:
“Mijn werk is een metafoor. Het lijkt erop, maar is het niet.”

Robin Shillcock:
“Figuratie is wat mij betreft een vaststaand feit: als kunstenaar ben ik een ongegeneerde en onverbeterlijke realist; dat ik geloof dat kunst de harten van mensen vermag beroeren maakt mij dan misschien tot een realist met enigszins romantische inslag.”

Jan Velthuis:
”Sinds 20 jaar combineer ik schilderen en zeilen aan boord van mijn schip de Mars. Ik ben  dan vaak op de Waddenzee of het IJsselmeer.”

Dorry van de Winkel:
“Aan het stilleven kun je vrijelijk je gang gaan, met welke gedachtes, welke gevoelens ook op te roepen; de meest uiteenlopende sferen kun je er vrijelijk in betrekken.” 

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.