Theo Jordans - Werken op papier

20 apr 2019 t/m 12 mei 2019
  • Tuingalerie

Theo Jordans exposeert werken op papier met medewerking van dichter Tijs van Bragt. De tentoonstelling wordt opengesteld op 20 april om 12.00 uur. Theo Jordans is aanwezig vanaf 13.00 uur.

Op 12 mei om 15.00 uur zal een finissage gehouden worden. 
Tijdens de finissage  zal Tijs van Bragt enkele gedichten ten gehore brengen en Rob Smolders, tentoonstellingsmaker, kunstcriticus en schrijver, zal een lofzang houden op het tekenen naar de natuur.

Papier is het belangrijkste bestanddeel in het werk van Theo Jordans. Hij heeft een voorliefde voor dit materiaal. De kwetsbaarheid dwingt hem om op een  manier te werken die het best is te omschrijven als je bewegen over dun ijs. Bij alles wat je doet kan het erop of eronder zijn. Die sensatie  heeft hij nodig om tot een werk te komen. 
Aquarelverf, gemengde technieken, divers tekenmateriaal en de ook de collage zijn mediums.  Het vertrekpunt is vaak het landschap, de zee, soms een model, soms een gedicht. Ook citeert hij af en toe. “Het papier neem ik onderhanden. In baden laat ik het weken, schiften, fermenteren terwijl ik kleur toevoeg. Zo neemt toeval mij bij de hand terwijl ik grasduin door mijn visueel geheugen. Mimesis maakt plaats voor verbeelding, beetje bij beetje." 

Dichter Tijs van Bragt presenteert enkele van zijn Veldnotities. De gedichten van Tijs van Bragt zijn geschreven met een streven naar tijdloosheid. 
De Veldnotities zijn ontstaan tijdens een samenwerking van beide kunstenaars in het project Celsius Regeert, 2018, waaraan ook fotograaf Peter Verdurmen deelnam. 

NB.: De tentoonstelling is gesloten op 1e Paasdag ( 21 april ) & Koningsdag ( 27 april ). Op 12 mei is de tentoonstelling geopend tot 16.30 uur.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds

Pulchri Kunstenaars