UITGESTELD: Contemporary Turkish Art

6 apr 2020 t/m 26 apr 2020
  • Mesdagzaal

Om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) te beperken zijn wij tijdelijk gesloten voor het publiek tot en met 6 april 2020. Dit als gevolg van het advies van het RIVM. Dit betekent helaas ook dat deze tentoonstelling is uitgesteld tot nader order. Na deze periode hopen wij u weer te verwelkomen bij onze evenementen en tentoonstellingen. Houd onze website en social media in de gaten voor updates.

Culturele relaties tussen Turkije en Nederland hebben een diepgewortelde geschiedenis. Tijdens de Ottomaanse periode hebben sommige kunstenaars, kunstwerken gemaakt die het dagelijkse leven van de Ottomanen in Istanbul en het hof weergeven. De meeste van deze kunstwerken bevinden zich tegenwoordig in stichtingen of in Nederlandse museumcollecties. Ondanks de rijke geschiedenis van culturele relaties met Nederland gedurende bepaalde tijdperken, is de productie van gezamenlijke projecten die hedendaagse Turkse kunst vertegenwoordigen niet mogelijk. 

Deze tentoonstelling is bedoeld om de culturele relaties tussen de twee landen te verbeteren. De tentoonstelling toont kunstwerken van 20 hedendaagse Turkse kunstenaars van verschillende generaties. De tentoonstelling wordt ondersteund door het Ministerie van Cultuur van de Republiek Turkije, het Yunus Emre Instituut en enkele andere organisaties.

Deelnemende kunstenaars zijn: Ahmet Ozel, Bahar Kocaman, Bahri Genç, Berna Erkun, Engin Beyaz, Erhan Lanpir, Erkan Ozdilek, Feride Binicioglu, Figen Bati, Hulya Yazici, Kerim Kılıcarslan,  Korkut Tiryaki, Mehtap Ozdemir, Mufit Işler, Murat Kurt, Nur Ozalp, Rusen  Esref Yılmaz, Sabahat Cikintas, Seniz Aksoy.

Pulchri Studio is op Eerste Paasdag (12 april) gesloten en op Tweede Paasdag (13 april) geopend.