UITGESTELD: Le Latitudini dell'Arte

30 mei 2020 t/m 21 jun 2020
  • Hardenbergzaal
  • Mesdagzaal
  • Weissenbruchzaal

Om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) te beperken zijn wij tijdelijk gesloten voor het publiek tot en met 6 april 2020. Dit als gevolg van het advies van het RIVM. Dit betekent helaas ook dat deze tentoonstelling is uitgesteld tot nader order. Na deze periode hopen wij u weer te verwelkomen bij onze evenementen en tentoonstellingen. Houd onze website en social media in de gaten voor updates.

Art Commission presenteert “Le Latitudini dell’Arte”, een internationale tweejaarlijkse tentoonstelling. De tentoonstelling is samengesteld door Virginia Monteverde van Art Commission Events. Het idee voor deze Biënnale werd geboren in 2013 met als doel een artistieke en culturele uitwisseling te bevorderen tussen Italië en andere Europese landen. Ditmaal tussen Nederland en Italië met als thema “Water en licht”.

Deze vierde editie begon in 2019 in Genua in samenwerking met het Palazzo Ducale. De tentoonstelling werd daar gepresenteerd door kunstcriticus Viana Conti en omvat deelnemers van Italiaanse en Nederlandse komaf. Net als in eerdere edities zijn de kunstenaars geselecteerd door galeries en stichtingen uit beide landen.