UITGESTELD: Marieta Reijerkerk & Jos van den Berg - China Thoughts

6 apr 2020 t/m 26 apr 2020
  • Weissenbruchzaal

Om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) te beperken zijn wij tijdelijk gesloten voor het publiek tot en met 6 april 2020. Dit als gevolg van het advies van het RIVM. Dit betekent helaas ook dat deze tentoonstelling is uitgesteld tot nader order. Na deze periode hopen wij u weer te verwelkomen bij onze evenementen en tentoonstellingen. Houd onze website en social media in de gaten voor updates.

In deze gezamelijke tentoonstelling delen Marieta Reijerkerk en Jos van den Berg hun China-belevenissen. 

Marieta Reijerkerk is altijd geïnteresseerd geweest in de Oosterse culturen en hun oude geschiedenissen. Samen met echtgenoot Christan Müller verkende zij China gedurende vele maanden. Haar collages zijn gebaseerd op foto’s, straatvondsten en papierfragmenten. Gebleekt Hout en verroest ijzer vormen de kern van haar installaties.

Jos van den Berg maakte kriskras een aantal reizen door het immense land. Wat hij tegenkomt zet hij in een lyrisch abstracte stijl op het doek. Verscholen plekken spreken hem het meest aan. Toch zit er ook nog een stukje Great Wall in. Weliswaar van gescheurde repen karton.

Pulchri Studio is op Eerste Paasdag (12 april) gesloten en op Tweede Paasdag (13 april) geopend.