Voorjaarssalon

22 apr 2017 t/m 14 mei 2017
  • Hardenbergzaal
  • Mesdagzaal
  • Weissenbruchzaal

De Voorjaarssalon met werk van leden van Pulchri Studio wordt zaterdag 22 april om 17.00 uur geopend. In de bovenzalen van Pulchri Studio wordt recent werk geëxposeerd van schilders, grafici, beeldhouwers en fotografen.

Zoals gebruikelijk heeft de Voorjaarssalon geen vast thema. Alle Pulchri-leden kunnen werk naar eigen keuze inzenden. Deze ingezonden kunstwerken dingen mee naar de Jacob Hartogprijs 2017, die beschikbaar wordt gesteld door de Jacob Hartog Stichting

Het doel van de Jacob Hartog Stichting is het bevorderen van de beoefening van en de belangstelling voor de beeldende kunst, vooral de schilderkunst, de beeldhouwkunst  en de grafiek. Dit gebeurt door de jaarlijkse toekenning van een prijs aan een kunstenaar, lid van de Vereniging van beeldend kunstenaars, het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio in Den Haag.

Een dag voor de opening vond de jurering plaats. De jury - bestaande uit Ardi Brouwer (winnaar 2016), Frits Wielders, Volkert Olij, Piet Gispen en Frans de Leef (voorzitter) koos drie werken, waarvan uiteindelijk één de winnaar was. De genomineerden waren: Michiel Schepers, Yke Prins en Fathel Neema. Tijdens de opening werd de winnaar bekend gemaakt en de prijs uitgereikt door Jacob Hartog aan: Yke Prins met het werk 'Balanced'. Het juryrapport is hier te downloaden.

Bovenzalen, 22 april t/m 14 mei 2017

NB: Pulchri is gesloten op Koningsdag (27 april)

Pulchri Kunstenaars