Voorjaarssalon & Jacob Hartog Prijs 2020

7 mrt 2020 t/m 16 mrt 2020
  • Hardenbergzaal
  • Mesdagzaal
  • Weissenbruchzaal

De Voorjaarssalon wordt op zaterdag 7 maart om 17.00 uur geopend door Marieta Rijerkerk, voorzitter van Pulchri Studio. Namens de Jacob Hartog stichting zal Frederick Mansell, filmregisseur, de prijs uitreiken. 

Zoals gebruikelijk heeft de Voorjaarssalon geen vast thema. Alle kunstenaarsleden van Pulchri Studio kunnen werk naar eigen keuze inzenden. Deze ingezonden kunstwerken dingen mee naar de Jacob Hartog Prijs, die beschikbaar wordt gesteld door de Jacob Hartog Stichting

Het doel van de Jacob Hartog Stichting is het bevorderen van de beoefening van en de belangstelling voor de beeldende kunst, vooral de schilderkunst, de beeldhouwkunst  en de grafiek. Dit gebeurt door de jaarlijkse toekenning van een prijs aan een kunstenaar, lid van de Vereniging van beeldend kunstenaars, het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio in Den Haag.

Een dag voor de opening zal de jurering van alle ingebrachte kunstwerken plaatsvinden. De jury bestaat dit jaar uit: Ed van der Kooij (prijs winnaar 2019), Dana La Monda, Cees van Rutten, Cesar van der Molen en de voorzitter van Pulchri Studio, Marieta Reijerkerk. Tijdens de opening zal de winnaar bekend gemaakt worden en de prijs van maar liefst € 2.500,- worden uitgereikt .

De Mesdagzaal is op 11 maart vanaf 15:00 uur gesloten i.v.m. verhuring.

Pulchri Kunstenaars