Voorjaarssalon & toekenning Jacob Hartog prijs 2019

6 apr 2019 t/m 28 apr 2019
  • Hardenbergzaal
  • Mesdagzaal
  • Weissenbruchzaal

De Voorjaarssalon wordt zaterdag 6 april om 17.00 uur geopend door Peter Hartog, voorzitter van de Jacob Hartog Stichting. Klik hier voor het juryrapport van de Jacob Hartog Prijs 2019.

Zoals gebruikelijk heeft de Voorjaarssalon geen vast thema. Alle Pulchri-leden kunnen werk naar eigen keuze inzenden. Deze ingezonden kunstwerken dingen mee naar de Jacob Hartogprijs, die beschikbaar wordt gesteld door de Jacob Hartog Stichting

Het doel van de Jacob Hartog Stichting is het bevorderen van de beoefening van en de belangstelling voor de beeldende kunst, vooral de schilderkunst, de beeldhouwkunst  en de grafiek. Dit gebeurt door de jaarlijkse toekenning van een prijs aan een kunstenaar, lid van de Vereniging van beeldend kunstenaars, het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio in Den Haag.

Een dag voor de opening zal de jurering plaatsvinden. De jury zal bestaan uit Jozef van der Horst (winnaar 2018), Martin Helm, Lia Harkes, Marianne Benkö en Frans de Leef (voorzitter). Tijdens de opening wordt de winnaar bekend gemaakt en zal de prijs worden uitgereikt.

NB: De tentoonstelling is gesloten op 16 april (verhuring), 1e Paasdag (21 april) & Koningsdag (27 april). 

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds. 

Pulchri Kunstenaars