Zomervrienden

26 jul 2019 t/m 18 aug 2019
  • Mesdagzaal

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdagavond 26 juli 2019 om 18.30 uur door Frans de Leef, voorzitter bestuur Pulchri Studio. Jan Borchers verzorgt een optreden met elektronische muziek. Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling  "Zomervrienden" zal er deze avond in de sociëteit als dag-hap paella geserveerd worden. Speciale dag-hap prijs: €11,- p.p. Er is tevens een vegetarische variant verkrijgbaar. Er kan niet van de kaart gekozen worden.

Als lid van Pulchri Studio weet u als geen ander dat onze unieke club mensen bij elkaar brengt en vriendschappen smeedt. Heeft u bijvoorbeeld altijd al een keer het atelier willen bezoeken van uw favoriete Pulchri kunstenaar? Dan is dit dus dé uitgelezen kans!

De tentoonstelling Zomervrienden geeft kunstlievende en kunstenaarsleden de kans die vriendschap, hoe pril of diep doorleefd ook, ten toon te stellen.

De tentoonstellingscommissie hoopt met deze tentoonstelling de onderlinge vriendschapsbanden tussen de leden te verstevigen en zo een  artistieke bijdrage te leveren aan het tentoonstellingsprogramma. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook enorm nieuwsgierig naar de favorieten die onze kunstlievende leden uitkiezen.

PUBLIEKSPRIJS
Bezoekers van de tentoonstelling kunnen tot en met 17 augustus op een stembiljet, dat beschikbaar is in de zaal, hun stem uitbrengen op het door hen meest gewaardeerde kunstwerk in de tentoonstelling.

De kunstenaar van wiens hand het winnende werk is, ontvangt een geldbedrag van € 500,-.
Het kunstlievend lid dat dat het winnende werk heeft ingebracht krijgt een etentje voor 2 personen in de sociëteit. 
(De prijzen zijn beschikbaar gesteld door een anonieme sponsor.)

JEUGDJURY PRIJS
Ook zal er dit jaar een prijs uitgereikt worden aan het mooiste kunstwerk gekozen door een speciaal daarvoor geïnstalleerde jeugdjury. Tijdens de opbouw gaat de jeugdjury één winnend werk kiezen d.m.v. een nauwgezet juryprotocol dat tijdens de opening bekend gemaakt zal worden. De prijs zal bestaan uit een award en een geldbedrag t.w.v. € 100,-. 

Op zondag 18 augustus om 15.00 uur vindt er een finnisage plaats waarbij de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt zal worden.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.